Vizitati si magazinul nostru online cu produse din amanet

Meniu

Numai cu un tortionar condamnat, nu se face dreptate !

Alexandru Visinescu
  • 11.02.2016
  • Newparts
  • Politica
  • 0 comentarii

Sentimentul pe care-l traiesc, acum, este „mult prea tarziu” si „totul degeaba”. Un gust amar de neputinta te cuprinde cand vezi bataia de batjocura pe care o fac reprezentatii si mostenitorii sistemului comunist in Romania. Dupa 25 de ani au reusit sa condamne la o pedeapsa cu executare pe primul tortionar, in persoana lui Alexandru Visinescu. Tortionarul a fost condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru crime produse impotriva umanitatii. In cazul acesta, ridicolul este ridicat la rang de arta, dupa 25 de ani de la caderea comunismului tu condamni un singur om in varsta de 90 de ani la o pedeapsa de 20 de ani de inchisoare si cu asta consideri ca s-a facut dreptate tuturor victimelor comunismului!

 

Statistic si fizic au existat in Romania comunista peste 44 de penitenciare si 72 lagare de munca, iar peste 3 milioane de cetateni romani au auvut de suferit in timpul comunismului. Toate aceste penitenciare si lagare de munca se aflau organizate, in timpul comunismului, in Directia Generala a Penitenciarelor. Un intreg aparat de represiune, tortura si exterminare a functionat in comunism si a produs efecte si dupa caderea lui in 1989. Unde sunt toti aceia care au activat in acest aparat represiv, care au avut functii de conducere si au dat ordine? Unde sunt acei procurori si judecatori care au instrumentat dosare si au dat sentinte cu executare, care au bagat oameni nevinovati in puscariile comuniste? Unde sunt toti cei lustrabili din esalonul secund, care au ramas in functii si au decis destinul unui popor in ultimii 25 de ani? Toti cei care s-au imbogatit, au furat si devalizat economia tarii? Unde sunt toti acesti indivizi care au beneficiat efectiv de toate privilegiile posibile si imposibile?

 

Poate aceste crime si abuzuri oribile nu s-ar fi intamplat daca nu primeau putere cativa indivizi aproape analfabeti, fara scoala, ce erau buni doar pentru ca executau ordinele. In plus, dadeau dovada si de exces de zel in executia ordinelor, oricat de oribile si criminale erau acestea. Alexandru Visinescu, un individ cu 6 clase primare absolvite, ce abia reuseste sa scrie si sa citeasca, in perioada 1956-1963, a condus Penitenciarul Ramnicu Sarat. Din aceasta functie, tortionarul Visinescu, a supus pe detinutii politici la rele tratamente, batai, abuzuri si alte violente, i-a lipsit de hrana, medicamente si asistenta medicala. Bataia de batjocura este evidenta, cum poti sa mai afirmi ca ai condamnat un om pentru crimele comise in urma cu mai bine de 50 de ani? Bine ca l-ai lasat sa se bucure inca 25 de ani de privilegii si un trai bun, de o pensie si venituri nesimtite si necuvenite. Il condamni la 20 de ani de puscarie, tocmai la varsta de 90 de ani, cand deja a ajuns la final de viata, poate mai are cateva luni de trait? Asta inseamna sa-ti bati joc de un popor si sa le razi in nas tuturor victimelor comunismului.

 

In concluzie, mai exista aproximativ 35 de tortionari identificati in viata, despre care se stie ca au facut abuzuri si crime impotriva umanitatii, pe care victimele care mai sunt in viata si urmasii victimelor, asteapta ca sa fie pedepsiti. Pana cand justitia romana, mai amana sentintele acestor tortionari? Pana cand parasesc aceasta lume pe cale naturala? De ce societatea civila s-a multumit doar cu discursul patetic al lui Traian Basescu din Parlament prin care a condamnat comunismul si nimic mai mult? Asta-i ironia sortii si ricolul suprem, un securist a condamnat comunismul in Romania si a fost gasit vinovat un singur tortionar de 90 de ani pentru crimele comunismului. Asta inseamna sa ai democratie si libertate in Romania!?

 

O oarecare dreptate si o indreptare a abuzurilor si crimelor impotriva umanitatii savarsite in comunism trebuia sa se faca mai repede, printr-o lege a lustratiei adoptata imediat in 1990, prin anularea privilegiilor si a veniturilor nesimtite, si prin identificarea si condamnarea in justitie a tuturor celor care s-au facut vinovati de atrocitati, abuzuri si crime. Astazi, deja e prea tarziu, mostenitorii comunismului si ai securitatii au castigat tot si inainte de 1989 si dupa, in asa zisa democratie! 

 

PRIMESTE NOILE ARTICOLE PRIN EMAIL GRATIS

Aboneaza-te ca sa primesti prin email cele mai noi articole publicate.

Comentarii (0)

Nu exista comentarii. Fi primul care comenteaza acest articol utilizand formularul de mai jos.

Adauga comentariu