Vizitati si magazinul nostru online cu produse din amanet

Meniu

Golful s-a nascut in Scotia

St. Andrews
  • 13.02.2016
  • Newparts
  • Travel
  • 0 comentarii

Cu peste 500 de terenuri, Scotia este un rai pentru pasionatii de golf. Dar numai cateva sunt cu adevarat legendare si atrag vizitatori din toata lumea. St. Andrews, cu terenurile sale in panta, batute de vanturi, marginite de dune si de plajele lungi si nisipoase ale Marii Nordului, pe care motaie focile, este adevaratul loc de nastere al golfului. Infiintat in 1754, Royal and Ancient Golf Club organizeaza turneul Open Championship si este principalul arbitru care vegheaza la respectarea regulilor jocului. Auld Grey Toun traieste si respira prin golf, iar ca sa joci pe vechiul teren de aici – care a gazduit campionatul de mai multe ori decat orice alt teren de golf din lume – poti sa astepti luni sau chiar ani. Recompensa este unul dintre cele mai grele terenuri din lumea golfului, cu double-green-uri inclinate si accidentate si gropi de nisip care si-au castigat denumirea de Hell (Iad) sau Coffin (Sicriu), de la jucatorii suficient de ghinionisti cat sa trimita mingea in nisipurile lor inselatoare.

Crail Balcomie Links

Tot pe coasta de est, la 48 de kilometri nord de St. Andrews, pe tarmul nordic al estuarului Tay, se afla Carnoustie, unde, de obicei, este mai simplu sa intri. Si aici, ca si la St. Andrews, jucatorii trebuie sa ia in calcul vantul de travers de pe Marea Nordului. Pentru jucatorii insotiti de prieteni pasionati de golf, Edinburgh combina tot ce este mai bun din ambele lumi. La Muirfield, relativ aproape de centrul orasului, se afla Compania Onorabila a Jucatorilor de Golf din Edinburgh, si mai exclusivista decat clubul de golf de la St. Andrews, in apropiere gasesti si minunatul teren de la Musselburgh. Pe coasta de vest, in Ayrshire, Turnberry si Royal Troon, se afla alte terenuri faimoase.

Musselburgh

Minunatul teren de golf, asemanator unui parc, de la Charleton, avand vedere spre estuarul Forth, ofera o multime de fairway-uri largi si obstacole neprevazute, care ii atrag pe jucatori, indiferent de nivelul de pregatire. Pe promontoriul de la Fife Ness, a fost construit in 1895, Crail Balcomie Links. Mic, dar plin de farmec, acest teren atrage cei mai buni jucatori din lume in timpul campionatului desfasurat la St. Andrews, aflat in apropiere. Inselatoarea gaura de la Troon, poreclita Postage Stamp (Timbru Postal), este cunoscuta pentru ca a facut multi oameni in toata firea sa planga de ciuda. Turnberry are propriul sau loc in legenda campionatului, acesta fiind terenul pe care s-a desfasurat, in 1977, incrancenatul „Duel in soare”, dintre Jack Nicklaus si Tom Watson, castigat de cel din urma. Tarmul stancos al Fife are o faleza nesfarsita, golfuri si plaje de nisip si poate fi explorat de-a lungul drumului de coasta. Vara, daca esti atent poti observa rechini si delfini. Insulele din largul coastei adapostesc o multime de specii de pasari. Merita sa vizitezi si micile sate pescaresti, cu porturile lor construite din piatra – Crail, St. Monans si Pittenween.

Turnberry

In Scotia se joaca golf pe tot parcursul anului, insa iarna vremea este ploioasa, friguroasa, bate vantul si beneficiezi de numai 7 ore de lumina naturala, in timp ce vara, in totiul sezonului este foarte aglomerat. Drumul de la St. Andrews la Turnberry poate fi parcurs in doua ore. In jur de o saptamana va fi suficienta pentru a juca pe majoritatea terenurilor favorite. Cea mai simpla si ieftina modalitate de a aranja un tur al terenurilor de golf, din Scotia, este sa apelezi la o companie specializata. Chiar si vara, vremea este schimbatoare. Desi vantul bate de pe coasta, pentru adevaratii jucatori de golf Scotia este, tocmai din acest motiv, o permanenta provocare. Pe Vechiul Teren de la St. Andrews, fiecare gaura iti ofera o experienta memorabila, insa prima, a unsprezecea, a paisprezecea si a douazeci si saptea sunt considerate cele mai dificile. Ultima, Road Hole (Gaura Drumului), este una dintre cele mai impresionante din istoria golfului.

 

In concluzie, nenumaratele terenuri din Scotia, asemenea celui din Isle of Arran, se integreaza perfect in peisajul de o frumusete aspra si iti ofera atat o provocare sportiva incomparabila cat si o priveliste minunata.

 

PRIMESTE NOILE ARTICOLE PRIN EMAIL GRATIS

Aboneaza-te ca sa primesti prin email cele mai noi articole publicate.

Comentarii (0)

Nu exista comentarii. Fi primul care comenteaza acest articol utilizand formularul de mai jos.

Adauga comentariu