Alimentele pe cale de dispariție

Pentru foarte multi dintre noi, mancarea inseamna mai mult decat un simplu mijloc de subzistenta. Un preparat delicos reprezinta accesul la o multime de culturi diferite, chiar expresia iubirii partenerului, a unui parinte sau al unui prieten. Dar oare ce se va intampla atunci cand anumite ingrediente cheie din preparatele noastre favorite nu vor mai exista? Vim sti asta in curand, din pacate…

Orzul este in pericol din cauza schimbarilor climatice. Acest lucru inseamna ca vom spune in curand la revedere berii reci si plina de prospetime. Se prevede ca in curand consumul de bere se va diminua cu 16%, in timp ce pretul alcoolului se va dubla. Deci schimbarile climatice vor aduce penurii din ce in ce mai importante. Iar intre anii 2030 si 2050, accesul la apa de izvor va deveni din ce in ce mai complex.

Pestii si fructele de mare. Sa uitam deci de sushi. Ecologistii si economistii sunt de parere ca de acum pana in 2048 oceanele se vor goli de pesti din cauza suprapescuitului, a poluarii si a incalzirii climatice, care vor priva anumite specii de habitatul lor.

Merele. Merele sunt amenintate si ele de incalzirea climatica. Au nevoie de o anumita doza de rece, de frig, care este acum indisponibila din cauza schimbarii temperaturilor, care sunt din ce in ce mai ridicate.

Puiul. Un sfert din speciile de pui sunt pe cale de disparitie din cauza maladiilor si a incalziri climatice.

Vinul. Productia de vin s-ar putea diminua si ea cu 85% in urmatorii 50 de ani din cauza caldurii excesive care poate afecta unele productii.

Portocalele. Maladia dragonului galben este o maladie ce afecteaza citricele. Face ca fructele sa devina acide si arborii sa infloreasca in afara sezonului. Iar un arbore infectat este incurabil.

Bananele. Bananele sunt si ele victime ale unei maladii, pe numele sau, maladia Panama. Aceasta a distrus numeroase plantatii din Asia de Sud, Australia, Africa si Orientul Mijlociu.

Mierea. Populatia de albine este in fiecare zi din ce in ce mai mica si odata cu ea si productia de miere este din ce in ce mai scazuta.

Soia. Cercetarile au ajuns la concluzia ca daca nu reducem emisiile de CO2, culturile cu seminte de soia se vor diminua cu 40% de acum pana in 2100.

Siropul de artar. Artarul este un arbore amenintat cu disparitia, aflat in declin, conform National Geographic. Inca o data, temperaturile sunt de vina.

Cafeaua. De acum si pana in 2080 anumite predictii avansand chiar 2050, terenurile unde se cultiva cafea vor deveni de neexploatat.

Graul dur italian. Productia de grau dur italian este amenintata din cauza secetei si a temperaturilor care sunt din ce in ce mai mari in Italia. Pana in 2020 se prevede o ascadere semnificativa a productiei.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *