Cele mai bune alimentele care îți hidratează pielea

Să ai o pielea frumoasă, mai ales vara, nu este un lucru foarte ușor. Din cauza apei sărate de la mare sau din cauza soarelui, pielea poate avea de suferit, se poate usca, poate deveni mai fragilă. Deci trebuie să îți hrăneșți pielea și să îi dai de băut.

Iată câteva elemente și alimente care îți pot hrăni pielea.

Apa. Un lucru mai mult decât evident. Apa este cea mai bună opțiune atunci când vine vorba despre hidratare. Este cea mai sănătoasă și te va ajuta să te hidratezi în profunzime.

Apa te va ajuta în plus să elimini toxinele și deșeurile care te vor face să ai tenul tern. Dar nu este de ajuns. Trebuie să consumi și ceai, infuzii, supe unde se regăsesc fructe și legume care sunt esențiale pentru frumusețea pielii.

Acizii grași esențiali. Pielea poate să își piardă din tonus și din elasticitate daca este dezhidaratată. Dacă suferă din cauza unor carențe de lipide și de acizi grași esențiași va deveni din nou mai ternă. Trebuie deci să optezi pentru un aport de acizi grași esențiali care se găsesc în uleiuri și unt sau în peștii grași de tipul somonului, heringului sau macroului. Fibrele și vitaminele din citrice dar și zincul din fructele de mare contribuie ș ele la menținerea unui nivel optim de acizi grași.

Cerealele, lactatele și fructele. Pentru un aport minunat de vitamine, trebuie să consumi și ouă, oleaginoase precum nucile sau migdalele, ceralele, unele mirodenii – curry sau paprika, castravete, pepene roșu, papaya sau roșii. O mulțime de resurse naturale ideale pentru hidratarea optimă a pielii.

Fructele roșii sunt și ele cea mai bună idee atunci când vine vorba despre hidratare. Căpșunile și coacăzele sunt cele mai bune. Sunt ideale în salate, sucuri sau natur la micul dejun.

Spanacul. Nu îți vine să crezi? Conține un procent de 91% de apă deci este un aliat de preț atunci când vine vorba despre hidratare. Conține potasiu, fibre, luteină, vitamina E și vitamina E, elemente ideale pentru a lupta contra radicalilor liberi.

Lasă un răspuns