Interzise sau cenzurate, care sunt serialele care au făcut valuri?

Doi ani de la difuzarea primului sezon al serialului 13 Reasons Why, Netflix a luat decizia de a elimina scena sinuciderii, considerata drept controversata. Inca de la debutul acestui serial, numerosi au fost telespectatorii sau profesionistii care si-au exprimat ingrijorarea cu privire la aceasta scena. Serialul a fost chiar acuzat ca incearca sa glorifice aceste teme mai degraba sensibile. Insa 13 Reasons Why nu este singurul serial al carui scene au fost editate sau eliminate. Descopera mai multe in cele ce urmeaza.

13 Reasons Why ne infatiseaza o scena de trei minute in care ne arata cum Hannah (Katherine Langford) isi pune capat zilelor. Impresionant.

Game of Thrones. Cenzorii din China au eliminat aproape sase minute din primul episod al sezonului 8 al serialului Game of Thrones. Insa fanii nu au apreciat deloc acest lucru…HBO fiind interzis in China, telespectatorii nu au acces direct la serial decat prin intermediul unei platforme, controlata exclusiv de guvern.

Patriot Act. Netflix a fost nevoit sa elimine un episod din Patriot Act, in timpul difuzarii in Arabia Saudita, in urma plangerii depuse de regat. Intitulat Saudi Arabia (Arabia Saudita), acest episod critica tratamentul mediatic al tarii in ceea ce priveste moartea lui Jamal Khasoggi.

South Park este un desen animat destul de controversat. Conform ziarului The Independent, Rusia ar fi cenzurat un episod in care personajele isi bat joc de Vladimir Putin.

Modern Family. Mai multe versiuni ale serialului au fost filmate pentru a multumi si tarile care nu isi doresc sa abordeze tema homosexualitatii. Chile face parte din aceasta lista.

Big Bang Theory. Serialul se bucura de un succes enorm in China pana in momentul in care a fost eliminat complet, fara vreun motiv anume sau explicatii, conform Huffpost.

Power Rangers. In Malaezia, termenul de Morph-X, aceasta substanta folosita de catre personaje pentru a-si dezvolta puterile, aminteste de morfina. Drept urmare, conform CNN, acest serial a fost cenzurat in Malaezia.

Sex and the City a fost interzis in Singapore deoarece nu face decat sa descrie viata sexuala a patru prietene. Cativa ani mai tarziu aceasta interdictie a fost ridicata conform BBC.

Saturday Night Live. Actorii acestei emisiuni lungi de divertisment a luptat adesea contra cenzurii de-a lungul difuzarii. In timpul anilor 1980, s-a zvonit ca patru din cinci scene erau taiate la montaj.

Doctor Who. In 2011, China a atacat serialul Doctor Who din cauza diferitelor sale referiri la calatoria in timp. Cenzorii au sustinut faptul ca, tema era deosebit de nerespectuoasa cu Istoria insa aceasta interdicitie a fost ridicata in cele din urma.

Heathers. Difuzarea serialului a fost intarziata dupa ce temele abordate au fost considerate mult prea asemanatoare cu atacurile ce au avut loc in cadrul Marjory Stoneman Douglas de Parkland din Florida.

Lasă un răspuns