Mulțumește-te cu ceea ce ai

Mi-a plăcut de mic să ajut oamenii, nu știu exact de ce însă simțeam că am ideea asta în sânge și m-aș fi lăsat pe mine doar că să ajut un alt om indiferent dacă el m-a ajutat vreodată, mi-a făcut rău sau nici măcar nu-l cunoșteam.

Am avut perioade ale vieții mele în care stăteam foarte prost cu banii și, fără să țin cont de asta, îmi împărțeam mâncarea cu persoane care aveau nevoie de acea mâncare mai mult decât aveam eu la momentul respectiv și o duceau mult mai rău decât mine. Acele fapte m-au făcut mereu să conștientizez ceea ce se întâmplă și să apreciez mai mult ceea ce am.

Vedeam oameni care nu au unde să locuiască și stăteau pe sub poduri indiferent de vreme pe când eu aveam un pat curat, cald, un acoperiș deasupra capului, o masă pe care să mănânc, o cadă mare unde să-mi fac baie și multe alte facilități pe care nu am învățat să le apreciez până când nu am ajutat persoane care erau mult mai sărace decât mine.

În unele cazuri întâlneam oameni care deși stăteau atât de prost la capitolul finanțe erau mult mai fericiți decât mine. Erau persoane care își acceptaseră soarta, se împăcaseră cu ideea și începuseră să vadă frumusețea statului pe străzi. Seara toate stelele erau ale lor căci ei dormeau sub cerul liber, erau în mai multă armonie cu natura decât suntem noi fiindcă ei nu erau legați cu zeci de sfori de tehnologie și toate cele.

Ba mai mult, unii dintre ei au avut și posibilitatea să se mute undeva însă au refuzat fiindcă le plăcea ca banii pe care-i strângeau să-i folosească pentru a vizita locuri noi și credeți-mă, de multe ori trăiau mai fericiți decât mine care aparent aveam tot ce-mi trebuie. Așadar apreciați întotdeauna tot ceea ce aveți și multumiți-vă cu puțin fiindcă sunt alte persoane care nu au nici jumătate din toate cele de care beneficiați voi.

Lasă un răspuns