Știi cum îți poți optimiza aportul de calciu?

Este foarte important să consumi alimente bogate în calciu, dar este și mai important ca acestea să fie asimilate așa cum trebuie de către organism. Iată deci câteva sfaturi pentru a avea grijă așa cum trebuie de oasele tale.

În ceea ce privește alimentele, ar trebui să mizezi pe:

Fructe și legume. Calciul conținut de fructe și legume este extrem de interesant deoarece se fixează direct pe celule. Cele care conține cel mai mult sunt legumele verzi, portocalele, fructele uscate dar și cele oleaginoase.

Laptele de soia. Față de laptele de migdale, laptele de soia nu conține atât de mult calciu. Dar are un efect foarte pozitiv asupra densității osoase datorită izoflavoinoizilor pe care îi conține.

Curcuma. În Asia, medicii din tradiționala Ayurveda au apelat și vor apela mereu la curcuma pentru a preveni demineralizarea osoasă. Se poate găsi si sub formă de supliment alimentar.

Semințele germinate. Cele de lucernă sunt foarte bogate în potasiu, magneziu și calciu. Alfalfa este recomandată în caz de decalcifiere sau stare de oboseală generală.

Apele bogate în magneziu. Magneziul este un mineral foarte important care te ajută atunci când vine vorba despre absorbția de calciu. De trei sau patru ori pe an se recomandă să faci o cură cu ape care conțin magneziu.

Un alt sfat foarte important – caută lumina soarelui. Razele de soare permit sintetizarea vitaminei D, o vitamină vcare ajută calciul să se fixeze pe oase. Plimbă-te deci cât mai mult la soare și în aer liber.

Nu uită că inamicii cei mai mari ai calciului sunt: sarea, cafeaua și alcoolul. Acțiunea lor diuretică favorizează și eliminarea calciului. În plus, tutunul este foarte nociv pentru oase.

Evită de asemenea, consumul excesiv de ciocolată. Aceasta conține acid oxalic care duce la transformarea calciului asimilat în calciu insolubil.

Lasă un răspuns