Top 7 sătucuri subterane incredibile

Pasaje secrete, vechi tuneluri si istorii tragice… toate se afla in umbra sau intunericul subteranelor uitate. Aceste locuri ingropate sub pamant sunt pline de legende si de mituri, care sunt rar abordate de catre cei care sunt la curent cu existenta lor.

Intra deci citind acest articol in galeriile subterane ale satului numit capitala europeana in 2019 si decopera inca alte satucuri subterane unde oamenii au trai mai demult departe de razele soarelui.

Matera, Italia. Sassi di Matera care inseamna stancile din Matera, reprezinta o serie de locuinte troglodite, sapate direct in piatra, in partea de sud a Italiei. Aceste locuinte au apartinut unuia din cel mai vechi popor din Italia, ajuns aici acum peste 10. 000 de ani i. Hr. In mod uimitor, foarte multe persoane au continuat sa locuiasca in aceste casute pana in secolul XX, cu un acces redus la comoditati si la soare.

Intre 1953 si 1968 oamenii au fost dusi inspre locuri mai moderne. Dar, dezvoltarea turismului si emergenta scenei artistice de aici, au facut ca acest loc sa fie numit capitala culturala europeana in 2019.

Cappadocia, Turcia. In centrul frumoasei Turcia se afla Cappadocia, o regiune cu numai putin de 36 de orase sau sate subterane. Derinkuyu este cel mai profund dintre ele. Constituita din 7 etaje subterane, aceasta cetate a adapostit pe vremuri peste 20. 000 de persoane.

Naours, Franta. Peste 3 km de tuneluri si in jur de 300 de incaperi se afla la peste 30 de metri adancime sub regiunea de la tara din nordul Frantei. Situl, construit in secolul 3, era o parte dintr-o veche cariera romana. A fost transformat mai tarziu in cetate subterana cand cei de aici au inceput sa se ascunda in Evul Mediu pentru a se apara de razboaie.

Matmata, Tunisia. O cetate mica, in principal troglodita, aflata in partea de sud a Tunisiei. Hotelul Sidi Driss din Matmata a aparut in filmul Star Wars si reprezenta casa din copilarie a lui Luke Skywalker de pe planeta Tatooine.

Petra, Iordania. O antica cetate nabateana, Petra a fost construita cu mainile goale de catre civilizatia nabateana, in stanci in nuante de rosu si de roz. Una din cele mai impresionante structuri o reprezinta Khazneh sau Comoara, a carei fatada, sculptata in intregime, se ridica pana la 40 de metri.

Coober Pedy, Australia. Acest mic oras subteran, aflat in partea de sud a Autraliei, in zona sa rurala, este cunoscuta drept capitala opalului. A fost fondata sub pamant pentru a se putea profita mai bine de minele de opal dar si pentru a scapa de temperaturile arzatoare.

Pekin, China. In anul 1969 s-a ordonat construirea unui buncar subteran sub Pekin in caz de bombardamente. Este un complex de galerii impresionante, supranumite si marele zid subteran.

Lasă un răspuns