Top lucruri care s-ar putea întâmpla dacă rețelele sociale ar dispărea

Inainte, oamenii puteau trai fara retelele sociale, dar in ultimii ani chiar nu ne mai imaginam viata fara retelele sociale. Iata deci ce s-ar putea intampla daca acestea ar disparea cumva.

Am fi mai fericiti. In anul 2015, « specialistii » in fericire de la Universitatea din Copenhaga au publicat rezultatele unui studiu realizat pe 1095 de utilizatori zilnici pe Facebook. Jumatate dintre ei au facut o pauza de cateva zile impusa de cercetare. Si dupa o saptamana, grupul care nu a stat pe Facebook o saptamana, a raportat un nivel de satisfactie mai ridicat. Iar participantii nu erau pur si simplu doar fericiti, ci erau si mai entuziasti, mai determinati si au apreciat mai mult viata.

Am fi obligati sa agatam pe cineva in stilul vechi. Aplicatiile de intalniri online precum Tinder sunt din ce in ce mai utilizate. Deci foarte multa lume isi cauta jumatatea online. Dar daca aceste aplicati ar disparea, am fi obligati sa iesim din nou in oras pentru a agata sau seduce alesul sau aleasa inimii.

Ne-ar fi mai greu sa ne facem intelesi. Retelele sociale « au dat » voce si mai mult curaj tuturor. Iar toate aceste voci, reunite, chiar pot sa faca anumite schimbari.

Ne-am compara mai putin cu cei din jur. Unul din efectele colaterale ale acestei capacitati de a avea mereu ce faci cei din jur sau ce detin cei din jur, face sa fie greu sa nu ne comparam intre noi. Ne comparam si constatam uneori ca nu suntem la inaltime.

Ar trebui sa reincepem sa citim ziarele. Din ce in ce mai multa lume citeste ce se intampla in lume nu in ziar, ci pe retelele sociale. Un lucru mult mai practic, este adevarat.

Am pierde mai putin timp. persoanele care folosesc Facebook sunt mai supuse starilor de depresie. Si cu cat stau mai mult pe aceasta retea sociala, cu atat sunt mai deprimati. Motivul? Au sentimentul ca isi pierd timpul. Deci o lume fara retele sociale s-ar traduce printr-o lume mai productiva, dar si printr-o lume mai fericita.

Viata noastra privata ar fi cu siguranta mai protejata. Acest risc nu se limiteaza doar la mediile sociale ci la toate site-urile unde sunt salvate informatii personale despre tine.

Nu am mai fi atat de singuri. Studiile au ajuns la concluzia ca retelele sociale au tendinta de ne face sa ne simtim chiar mai singuri decat suntem si ca ne putem confrunta cu un sentiment de izolare. Deci ar trebui sa incercam sa umanizam mai mult relatiile cu cei din jur.

Lasă un răspuns