Vivo Nex 3 – un ecran cu margini curbate și fără butoane laterale?

Unii fabricanti chinezi ne-au facut sa visam inca de la inceput de an cu concepte de smartphone-uri revolutionare, imbracate in sticla si fara butoane. Iar Vivo Nex 3 ar trebui sa urmeze aceasta evolutie.

Daca smartphone-ul Meizu Zero a insemnat debutul acestui concept, fara butoane laterale, Vivo Apex 2019 a demonstrat faptul ca acum este posibil sa propui pe piata un smartphone cu o carcasa aproape in intregime din sticla, fara butoane. Un smartphone Vivo Nex 3 vine sa prelungeasca aceasta tendinta si urmeaza sa fie lansat in viitorul apropiat. Leaker-ul Ice Universe a postat deja online o imagine care reprezinta ecranul viitorului smartphone Vivo Nex 3 cu un afisaj care va fi curbat pe margini. Cu un unghi de 90 de grade, marginile curbate ar permite ca acesta sa constituie o jumatate de carcasa ceea ce ar permite propunerea unui aparat cu o sticla care sa acopere telefonul aproape in totalitate.

Vivo Nex 3 nu prezinta nici un breton sau perforatie pe ecran si nu prezinta nici butoane laterale. Imaginea nu ne permite sa aflam daca senzorul foto din fata va fi prezent prin intermediul unui sistem retractabil sau va fi gazduit direct sub ecran, cum au facut o mare parte din fabricanti anul acesta.

Daca se confirma ca aceste surse sunt adevarate, atunci Vivo ar putea deveni primul fabricant care creeaza si distribuie smartphone-ul de vis al lui Jony Ive, designer-ul istoric al aparatelor Apple. Insa, inainte de a ne ambala, ar trebui sa ne punem cateva intrebari cel putin pertinente. Si anume – cum va fi integrata camera din fata? Are Vivo intentia sa foloseasca din nou o camera pop-up sau va folosi tehnologia OPPO, integrand camera sub ecran? La urma urmei, OPPO si Vivo fac ambele parte din grupul BBK Electronics deci este foarte probabil ca cele doua societati sa imparta brevetele.

Actualmente, putine sunt telefoanele care se apropie de un raport ecran/panou frontal de 100% dar Vivo Nex este fara indoiala cel care va da startul acestui trend dar si unor inovatii in domeniul telefoniei mobile in 2019, care se vor continua cu siguranta si in 2020. Vivo Nex are si ecranul curbat la un unghi de 90 de grade in jurul marginilor carcasei un lucru pe care nu l-am vazut inca la un telefon iar acest element contribuie in a-l face mai neobisnuit si mai interesant deopotriva pentru potentialii clienti.

In viitorul apropiat vom afla cu siguranta mai multe detalii despre Vivo Nex 3, despre camera din fata in special. Asta deoarece celor de la Vivo le place sa le ofere informatii despre telefoanele lansate, nu pastreaza prea mult timp secretul cu privire la principalele caracteristici.

Lasă un răspuns